Dagligdagen på et krisecenter

Læs mere om hvordan dagligdagen former sig, når man bor på krisecenter.

”En som (medarbejder) snakkede jeg meget tit med om aftenen, nogle gange om natten, fordi der havde jeg bare ro til det, fordi der sov mine børn (…) der havde X bare tid til og lyst til at snakke med én, det var bare så godt”.

– Tidligere beboer på Krisecenter Birka

En normal hverdag

Vi prøver så vidt muligt at sørge for, at du og dine børn kan få så normal en dagligdag som muligt, mens I bor på centeret. Det betyder, at I får jeres eget møblerede værelse eller lejlighed, hvor de daglige fornødenheder som personlige hygiejneprodukter er indkøbt og parat til jer, når I ankommer.

Dine børn kan gå i skole, børnehave eller vuggestue, og du har også selv mulighed for at gå i skole eller være tilknyttet anden uddannelse under opholdet, hvis det kan lade sig gøre, og du ønsker det.

På centeret er der aktiviteter og legetøj for børnene. Vi har hyggelige fælleslokaler og et køkken, hvor du kan lave mad, hvis du ønsker det. I stuen sidder der tit andre kvinder og snakker, så du har mulighed for socialt samvær, eller du kan trække dig tilbage til dit værelse, hvis du har lyst.

Både du og dine børn får tilbudt 10 samtaler med en psykolog og jeg-støttende samtaler med vores personale, som også er uddannede i akupunktur og massage.

En tryg dagligdag

Vores krisecentre sørger for, at din dagligdag på centeret er tryg for både dig og dine børn. Det betyder, at vi har hemmelige adresser og et indhegnet gårdmiljø med en lukket port og kameraovervågning. Derudover har centeret et safe room og en overfaldsalarm. Vi har et tæt samarbejde med politiet.

Vi kan hjælpe dig med det praktiske såsom kontakt til myndighederne, mens du bor på centeret, og vi hjælper dig videre til et liv uden vold efterfølgende. Vi har en socialrådgiver tilknyttet og kan hjælpe dig med at få styr på bank, spærring af kort, søge ydelser, finde bolig, tage kontakt til udlændingestyrelsen og hvad du ellers har brug for. Vi kan også hjælpe dig med nyt telefonnummer.

Se også vores FAQ med de mest stillede spørgsmål – klik her

Sara

Sara* er en kurdisk/irakisk kvinde på 45 år, som er mor til 8 børn. Hun boede 6 måneder på Krisecenter Birka på grund af psykisk og fysisk vold samt negativ social kontrol og trusler begået af hendes eksmand. 5 af Saras børn var med på centeret. De 3 andre er flyttet hjemmefra.

Hvordan har det været for dig at bo på krisecentret:

Personalet var kærlige og imødekommende. Vi følte, at her var der nogle, der ville hjælpe os og passe på os. Vi følte os trygge og i sikkerhed. Det var hyggeligt med fællesspisning om aftenen og godt med fællesaktiviteter.

Hvad synes du om personalet?

Det er et dygtigt personale, der altid var klar til at hjælpe. De har hjulpet mig med så mange ting: søgt forældremyndighed, lejlighed, bolig indskudslån mm. De har kørt med mig og familien til møder. De hjalp mig med at flytte ud af min gamle lejlighed, og de hjalp med indflytning i den nye lejlighed. Jeg er meget glad.

Personalet var gode at snakke med. de var altid meget smilende og hjælpsomme. De var gode ved mine børn og min børn var meget glade for dem. Vi savner dem meget. Personalet var hurtigt til at hjælpe mig, hvis der var et problem. De var med til at passe godt på hele min familie.

Hvad syntes børnene om at bo på krisecenteret?

De var meget glade for personalet, der altid havde tid til at snakke, hvis børnene var kede af det. Der var sjove aktiviteter ud af huset sammen med børnene. Vi var i svømmehallen, aktivitetscenter, dyrepark, ferie ved Vesterhavet. Det var så dejligt, vi badede hver dag.

Personalet lavede lektier med børnene og mange forskellige kreative ting (klippe/klistre/male/tegne). Børnene husker specielt pynt til Halloween med græskar og lyseholdere i glas med blade. Julepynt mv. Det var så hyggeligt, når nogen havde fødselsdag.

Børnene havde det sjovt med at lege med de andre børn. De cyklede og spillede bold og stopdans.

 

Hvad syntes I om de fysiske rammer?

Der er en stor lukket gård, hvor man kan lege, spille bold, cykle osv. Og der er borde og stole, så man kunne sidde udenfor. Inden for er der lege/aktivitetsrum indenfor og stort køkken, hvor vi spiste sammen om aftenen. Der var også et ekstra hus i gården, hvor vi kunne lege eller lave aktiviteter.

Hvordan går det for dig og familien efter krisecenteret?

Vi er glade for lejligheden og hvor vi bor, og vi har en god relation til de andre familier i vores opgang. Børnene går på den samme skole og er glade for den og har fået nye kammerater også i nærområdet. Vi savner fællesskabet og hyggen på Birka. Vi følte Birka var som én stor familie. Jeg taler 5 sprog Farsi, Tyrkis, Tyrkmansk, arabisk og kurdisk og min drøm er at arbejde som tolk.

 

*Saras rigtige navn er ændret på grund af hendes sikkerhed.

Billeder fra Krisecenter Birka

Se billeder fra dagligdagen på et krisecenter herunder.

Udendørsarealet

Legetøj i sandkassen

Blomster til hygge

Børnene finder et spil

Kunst i fællesrummet

Snacks

Køkkenet

Legetøj til de mindste

Sjov i gården

Sandkasse til de små

Graffitikunst for de store

Hygge med spil i fællesrummet

Basket i gården

Børnene har lavet hyggelig lamper

Julepynt er et stort hit

Fællesspisning i solen

Fra fællesrummet

Bordfodbold

Udendørsarealet

Legetøj i sandkassen

Blomster til hygge

Børnene finder et spil

Kunst i fællesrummet

Snacks

Køkkenet

Legetøj til de mindste

Sjov i gården

Sandkasse til de små

Graffitikunst for de store

Hygge med spil i fællesrummet

Basket i gården

Børnene har lavet hyggelig lamper

Julepynt er et stort hit

Fællesspisning i solen

Fra fællesrummet

Bordfodbold